2. november 2010

Masažni bazen - kam ga naj postavim?


Ko fantazirate o razkošju lastnega masažnega bazena na vašem vrtu, kaj si predstavljate? Se vam zdi, da gledate nove prizore iz filma »Hot Tub Time Machine«? Nekateri  morda res.  Mogoče vidite kvalitetno preživljanje časa s parterjem, otroki ali vnuki. Kaj pa mirni trenutki zgodnjega jutra tik pred sončnim vzhodom? Ležite v masažnem bazenu, poslušate jutranje petje ptic in srkate skodelico svoje najljubše kave.  In lahko bi nadaljevala in nadaljevala.....Razlogi zakaj  si želite svoj masažni bazen so osebni in edinstveni. Toda razumevanje teh razlogov vam omogoča, da začnete premišljevati o velikosti masažnega bazena, o lokaciji postavitve, o posebnih efektih, ki si jih želite, ...


Iz lastnih izkušenj lahko povem, da se veliko bodočih kupcev raje odloča za postavitev masažnega bazena zunaj na prostem kot znotraj objekta. Skrb za zasebnost in vremenske razmere pogosto vodi nekatere, da se vseeno odločijo za notranjo postavitev. Prvotno razmišljanje je, da bo masažni bazen bolj izkoriščen, če bo nameščen v prostoru. Izkaže pa se, da je dejansko ravno obratno. Večina ljudi, še posebej v Sloveniji, se odloča za postavitev masažnega bazena na vrtu. Pretežno suho vreme in svež zrak pričarata čudovit ambient za masažo  v masažnem bazenu. Romantično zveznato nebo, topli sončni zahodi in vzhodi ustvarijo neponovljive trenutke.  


Obstaja nekaj stvari, ki jih lahko storite, da bo postavitev na prostem res najboljša. Prvič, bližje vrat bo stal masažni bazen, bolje bo. Le nekaj korakov od vrat omogoča enostavno in udobno uporabo vašega masažnega bazena. Daljše razdalje lahko pomenijo večjo ohladitev kot segrevanje telesa.  Poleg tega dvižni mehanizem pokrova omogoča enostavno odpiranje in zapiranje masažnega bazena. Seveda, skupaj z urejeno okolico, vrtnim pohištvom in žarom, si ustvarite svojo vizijo, svoj sanjski vrt.